'Ilse DeLange voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival'

De TROS maakt maandag 25 november bekend wie Nederland volgend jaar mag vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Denemarken. Volgens Albert Verlinde wordt het Ilse DeLange.

Albert deed zijn onthulling tijdens zijn showbizz rubriek in de ochtendshow van Mattie & Wietze op Q-Music.

Albert ziet Ilse DeLange wel gaan

Albert zei het vreemd te vinden dat het zo lang duurde tot de TROS met een naam naar buiten kwam, omdat het Eurovisie Songfestival alweer in mei plaatsvindt. Volgens de showbizzkenner heeft de omroep allang iemand op het oog: „Iedereen weet dat we weer op zoek gaan naar een grote naam. Zoals we vorig jaar Anouk hadden, die het hartstikke goed gedaan heeft. En er begint nu toch iets rond te zingen. Wat ik gehoord heb is: Ilse DeLange."

TROS ontkent noch bevestigt

De TROS ging niet inhoudelijk in op de voorspelling van Verlinde, maar maakte wel bekend op maandag 25 november met een definitieve naam te komen. Naast Ilse zijn de laatste maanden talloze andere bekende artiesten genoemd als mogelijke Nederlandse Eurovisie inzending. Onder meer Waylon, Jim, Sharon Doorson en ook Ilse's The Voice of Holland collega Trijntje Oosterhuis kwamen voorbij.

Ilse de Lange niet direct enthousiast over Songfestival

Overigens lijkt Ilse zelf niet direct warm te lopen voor de eer uitgezonden te worden. Begin september verklaarde ze in een interview nog dat ze niet direct 'nee' zou zeggen, maar voorlopig niet de behoefte te voelen mee te doen. "Als kind was ik een groot Songfestivalliefhebber. Wij zaten altijd als gezin voor de buis. Maar toen het festival steeds meer een spektakel- en freakshow werd, haakte ik af. Wat dat betreft ben ik Anouk dankbaar. Het liedje doet er nu weer toe.”

De finale van het Eurovisie Songfestival 2014 vindt op 10 mei plaats. 

Meer over: