Ilse en Waylon bestormen Europese hitlijsten met songfestivallied

14 Maart 2014 11:35 | muziek | Door Televizier

Ilse DeLange en Waylon timmeren flink aan de weg met hun songfestivalinzending Calm After the Storm. Één dag na de officiële presententatie komt het nummer al hoog binnen op verschillende Europese iTunes-lijsten.

Andere landen lijken zich niets aan te trekken van alle commotie die er in Nederland is ontstaan rondom het lied van The Common Linnets. Ilse retweette trots welke landen er massaal aan het downloaden zijn geslagen:

Kritiek

Ilse en Waylon presenteerden gisteren tijdens de radio-uitzending van Daniël Dekker hun studioversie van het liedje Calm After the Storm. Een dag eerder speelde het tweetal de akoestische versie van het nummer in De Wereld Draait Door. Hoewel sommige Nederlanders enthousiast zijn over het nummer, is de kritiek op het countrynummer niet van de lucht. Presentator Jan de Hoop noemde het 'een triest lied' en ook op twitter stroomden de negatieve reacties binnen.

Niks van aantrekken

Op iTunes was daar niet veel van te merken. Een paar uur na de uitzending van DWDD kwam het lied binnen op nummer 1 en ook het buitenland begon met downloaden. Ilse en Waylon trekken zich dan ook helemaal niets aan van de kritiek. Op de persbijeenkomst vertelden Waylon ons gisteren dat hij en Ilse iedereen gewoon maar 'laten lullen'.

The Common Linnets verdedigen op 6 mei in de eerste halve finale in Kopenhagen de Nederlandse eer.

Meer over