Ilse en Waylon op 1 in Mega Top 50 met songfestivallied

Ilse en Waylon a.k.a. The Common Linnets, doen het goed met hun songfestivallied Calm After The Storm. Een week na de officiële release heeft het nummer de eerste positie bereikt in de Mega Top 50.

Nederlanders hebben het nummer massaal gedownload en gestreamd. Het liedje is daarmee de populairste single van dit moment. Bart Arens, radio-dj op 3fm, presenteert de Mega Top 50 en legt uit dat vooral de downloads Calm After The Storm naar een hoge positie brachten: ’Calm After The Storm’ wordt enorm veel gedownload!

Het nummer is de afgelopen week op sommige dagen meer dan tien keer vaker gedownload dan de nummer 2. Dat gebeurt niet vaak! Ik ben erg blij dat bijzondere gebeurtenissen als deze zichtbaar zijn in de Mega Top 50.”

Ilse is uiteraard erg blij met deze positie:

Birds

Het is de tweede keer dat een Nederlands Songfestivallied in de Mega Top 50 terecht komt. Vorig jaar kreeg zangeres Anouk dat voor elkaar met haar liedje Birds.

Ilse en de lijst

De Mega Top 50 is voor Ilse DeLange geen onbekend terrein. 24 van haar singles belandden op de lijst en twee daarvan, So Incredible en Miracle vonden hun weg naar boven en stonden op nummer 1. Waylon bereikte met zijn debuuthit Wicked Way de zesde plaats in 2009.

Hoewel er veel kritiek is op het liedje, het zou veel te rustig en saai zijn, trekken Ilse en Waylon zich daar niets van aan.

Meer over:

Reageren