Ilse en Waylon verbreken alle verkooprecords met nieuwe album

13 Mei 2014 15:00 | muziek | Door Televizier

Het nieuwe album van The Common Linnets loopt als een trein. Na het songfestivalsucces van Ilse en Waylon zijn de cd’s niet aan te slepen.

Het is bijna onmogelijk, zo snel als het vrijdag verschenen album van The Common Linnets over de toonbank vliegt. Het nummer Calm After the Storm, waarmee het duo tweede werd op het Eurovisie Songfestival, wordt ontzettend vaak gedownload en staat op de eerste drie plekken in de iTunes top 100.

Digitale cd verkoopt geweldig

En ook het album, dat de naam The Common Linnets draagt, schiet omhoog in de Nederlandse iTunes. Nog nooit maakte muziekmaatschappij Universal Music mee dat er zoveel albums digitaal worden verkocht in het eerste weekend na het verschijnen van een cd.

Ilse staat perplex.

Fabrieksvoorraden bijna op

En niet alleen digitaal, ook fysiek vliegt het album als een warm broodje over de toonbank. Thijs Mantel van Universal Music laat weten: “Er wordt met man en macht gewerkt om aan de vraag van het publiek te voldoen. We hebben voorafgaande aan het Songfestival meer dan drie keer de hoeveelheid albums uitgeleverd aan de handel dan verwacht, maar zelfs dat blijkt onvoldoende.”

Songfestival

Dat Ilse en Waylon door het Songfestival hun internationale grenzen hebben verlegd, blijkt uit de verschillende iTunes-lijsten. Wereldwijd staat het nummer Calm After the Storm op nummer 12 van meest gedownloade nummers in iTunes.

RTL Late Night

Ilse en Waylon kregen gisteren in RTL Late Night een gouden plaat uitgereikt door Humberto Tan. 

Al het succes werd Ilse eventjes te veel. Ze moest een paar traantjes wegpinken.

Inmiddels staat het album van Ilse en Waylon op 1 in de Nederlandse Album Top 40.

Meer over