Ilse en Waylon zijn niet te stoppen

Er lijkt geen einde te komen aan het succes van Ilse en Waylon. Na het behalen van de tweede plek op het Eurovisie Songfestival blijven de twee stijgen in alle hitlijsten.

Deze week komen The Common Linnets, zoals Ilse en Waylon zichzelf noemen, met hun album binnen op nummer 1 in de Album Top 40. Ze geven de nieuwe cd van Michael Jackson daarmee het nakijken. Het postuum uitgegeven album van de King of Pop moet het doen met een tweede plaats.

Eruit en erin

Hoewel het liedje Calm After the Storm voor het Eurovisie Songfestival in de top 40 niet verder kwam dan plek 35, staat het nummer nu op 3. Volgens de Stichting Nederlandse Top 40 is het nog maar één keer eerder gebeurd dat een liedje terugkeert naar de lijst en dan ook nog eens veel hoger komt te staan. Dat was in 1979, toen het liedje Happy Xmas van John Lennon & Yoko & The Plastic Ono Band & The Harlem Comminity Choir weer terugkwam in de lijst.

Engeland

Eerder werd al bekend dat de iTuneslijsten in heel Europa volstaan met het nieuwe album van The Common Linnets. De liedjes worden massaal gedownload. Nu blijkt dat Ilse en Waylon in de Britse Top 40 ook hoge ogen aan het gooien zijn. Calm After the Storm staat op een voorlopig vijfde plek. Dat is vier plekken boven winnares Conchita, die met haar Rise Like A Phoenix op nummer 9 staat.

Van Humberto Tan kregen Ilse en Waylon afgelopen maandag in RTL Late Night een gouden plaat overhandigd.

Ilse huilde tranen van blijdschap aan tafel bij Tan. Eindelijk hoeft ze naar eigen zeggen niet meer te leuren met cd's, maar vraagt het buitenland er zelf om.

Meer over:

Reageren