Ilse vindt Waylons scherpe songfestival-uitspraken beetje dom, Waylon: "Onzin!"

Waylon maakte zich deze week niet bepaald geliefd met al z’n scherpe uitspraken over het Songfestival. Ilse DeLange noemde het een beetje dom, maar Waylon vindt het allemaal wel meevallen.

Het begint zo langzamerhand een soap te worden. De mannelijke helft van het duo The Common Linnets doet geen moeite om zijn mening genuanceerd naar buiten te brengen en houdt daarmee de gemoederen behoorlijk bezig. In het AD zei de zanger woensdag: “Het album is het belangrijkste. Het voornaamste is dat het album en onze oprechte liefde voor country goed worden begrepen.”

Beetje dom

De deelname van The Common Linnets aan het Eurovisie Songfestival lijkt zo langzamerhand steeds meer alleen als reclamestunt voor het album van Ilse en Waylon te dienen. Ilse is het daar niet mee eens. In RTL Late Night noemde de zangeres Waylons uitspraak daarom ‘een beetje dom’.

Concurrenten

Maar Waylon was nog niet klaar met opvallende uitspraken doen. De zanger heeft niet zo’n hoge pet op van zijn concurrentie: “Ik merk dat de meeste inspiratie van YouTube is gekomen. Daar hebben sommigen echt te veel naar gekeken. Er doet een tweedehands Paul Potts mee en een gozer die Bruno Mars nadoet. Ik vind het niet nodig om hierover genuanceerd te zijn: veel van wat ik zie, vind ik gewoon poppenkast. Ik heb respect voor iedereen, maar heb weinig met die benadering.”

Toen waren de poppen helemaal aan het dansen. Via Twitter reageerden verschillende BN’ers geïrriteerd. 

België

Ook onze zuiderburen lieten van zich horen. Het was immers ‘hun’ Axel Hirsoux die door Waylon een tweedehands Paul Potts werd genoemd. Het land waar we doorgaans veel punten van binnenkrijgen tijdens het Songfestival, was absoluut ‘not amused’ over Waylon. Zijn uitspraak is in de ogen van de Belgen een grote belediging.

Nuanceren

Gisteren in RTL Boulevard probeerde Waylon al zijn uitspraken wat te relativeren en te nuanceren. Hij vertelde dat alles enorm meevalt. Zo vindt hij het raar dat Ilse zijn uitspraak ‘een beetje dom’ noemde: “Het was helemaal niet stom. Het is compleet uit zijn verband gerukt. Ik heb nooit gezegd dat het Songfestival niet belangrijk is voor mij. Ik roep al jaren dat ik heel graag naar het Songfestival wil en ook dit jaar wil ik er graag naar toe.”

Belediging?

Ook zijn zogenaamde belediging van de Belgische inzending nuanceerde de zanger: “Ik heb gezegd dat ik het jammer vind dat ik bij een aantal acts het gevoel krijg dat ik het eerder heb gezien op YouTube. Ik heb een ongelukkige uitspraak gedaan dat ik zei: ‘Ik heb tweedehands YouTube-momenten gezien.’ Die is er tussendoor gegaan. Ik kan er mijn excuses voor aanbieden, maar ik heb nooit op de man of het liedje afgegeven.”

Paul de Leeuw

Op de uithaal van Paul de Leeuw reageert Waylon: “Dat moet Paul zelf weten. Dan moet hij zelf een liedje gaan schrijven ervoor en er zelf gaan staan. Ik kan wel heel lullig gaan doen, maar ik ben nooit minachtend.”

Er is een kansje

Het is te hopen dat Waylons uitspraken voor de Nederlandse inzending geen grote gevolgen hebben. Volgens de bookmakers maken Ilse en Waylon namelijk kans op een plek in de finale, maar het gaat er om spannen.

Ilse en Waylon zijn als 14e aan de beurt in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen op 6 mei met hun liedje Calm After The Storm.

Meer over:

Reageren