Imagine nieuwe nummer 1 in Top 2000

De Top 2000 kent een nieuwe kampioen: de pianoballade Imagine van oud-Beatle John Lennon voert dit jaar de lijst der lijsten aan.

NPO Radio 2 dj Gerard Ekdom maakte de top drie bekend bij RTL Late Night.

Klassiekers

Volgens Ekdom hebben dit jaar veel jongeren gestemd, maar opvallend genoeg kiezen ze juist voor de platen voor hun ouders. "Waar ze vroeger mee achter in de auto zijn doodgegooid, dus Simon & Garfunkel hoor je zeker terug" aldus Gerard, die onthulde dat Hotel California van The Eagles van de koppositie is verstoten en genoegen moet nemen met de derde plaats.

Bohemian Rhapsody

De nummer twee, het laat zich raden, is Freddie Mercury's magnum opus Bohemian Rhapsody. Een paar maanden geleden werd bekend dat Mercury in deze mini-rockopera zijn eigen coming out bezong, al is dat volgens Gerard niet de reden dat het nummer al decennia in de hoogste regionen van de Top 2000 te vinden is. Het lied zou voor velen net zo'n Oud & Nieuw traditie zijn geworden als vuurwerk en oliebollen, het gewenste nummer om het jaar mee af te sluiten.

Imagine

Toch moeten Queen fans dit jaar nog één nummer voor zich dulden: Imagine, van John Lennon. Deze in 1971 geschreven pianoballade over de hoop op een betere wereld zonder religie, geweld en ander haat of nijd stond vorig jaar nog op een respectabele 38e plaats. Maar volgens Ekdom heeft het lied na de aanslagen in Parijs een bijzondere vlucht genomen en is het voor veel mensen een symbool geworden voor hoop in donkere tijden.

Meer over:

Reageren