Interview

Mart Hoogkamer heeft eerste eigen tv-programma te pakken: 'Tranen in mijn ogen van het lachen'

26 oktober 2022 10:05 | muziek | Door Jef Willemsen

© AVROTROS

Mart Hoogkamer (24) gaat de komende weken met zijn muzikale vrienden in het Franse Val Thorens op zoek naar de ultieme après-skihit. Naast muziek wordt er ook veel lol gemaakt.

Wat is de opzet van Mart op de Piste?

"Samen met mijn band gaan we proberen een après-skihit te maken en waar kan dat beter dan in skigebied Val Thorens? Iedere week neem ik een ander nummer op met een bekende artiest. We krijgen bezoek van mensen als Wolter Kroes, Shirma Rouse, Bizzey en Jody Bernal. Het lied gaan we diezelfde avond nog uitvoeren voor publiek. Maar naast muziek maken we ook lol. Mijn vrienden Randy Wolters, Maxim Froger en Wesley Sneijder zijn ook mee en ja, na een drankje is de kans groot dat ook zij gaan zingen."

Waar moet een geslaagd après-skiliedje eigenlijk aan voldoen?

"Dat is heel lastig te omschrijven, want in principe kan elk nummer een après-skiliedje worden. Mijn bandleider Micky Fisser heeft nieuwe arrangementen geschreven voor hits als Kon Ik Nog Maar Even Bij Je Zijn. Met een iets ander melodielijntje en wat toeters en bellen klinkt een ballad ineens als een lekker après-skiliedje. Ook Ik Ga Zwemmen is zo van een typisch feestnummer een echt après-skilied geworden."

Heb je een band met wintersport?

"Nee, totaal niet. Mijn meisje is er gek op, maar ik hou niet van kou en ben eigenlijk altijd bang wat te breken. Ik was zelfs nog nooit wezen skiën. Maar dat was juist de reden om het te gaan doen en toch die piste op te gaan. Als je met een groep goede vrienden op pad gaat is het sowieso al leuk. Iedereen kent elkaar en heeft dezelfde typische voetbalhumor. Ik heb echt tranen in mijn ogen van het lachen gehad. Alleen al wat lol betreft is er zeker de laatste vijf jaar niet zoiets gemaakt."

Mart op de Piste is vanaf 26 oktober 2022 elke woensdag om 20:25 uur te zien op NPO 3

Meer over