Jamai na 10 jaar weer met hit in Mega Top 50

Zijn optreden als Judas in The Passion heeft Jamai bepaald geen windeieren gelegd. De zanger scoort met Guus Meeuwis’ Gevallen of Gevlogen na tien jaar weer een hit in de Mega Top 50.

In het muziekspektakel van de EO rond Pasen, speelde Jamai Loman de rol van Judas, de man die Jezus verraadde. Judas kende vlak voor ‘het moment van de waarheid’ nog veel twijfel over zijn verraadplannen. Dat kwam in The Passion tot uiting in het lied Gevallen of Gevlogen van Guus Meeuwis.

Succesvolle vertolking

Jamai zong voor het oog van 3,2 miljoen televisiekijkers en nog eens 20.000 bezoekers die het evenement live meemaakten in Groningen, de sterren van de hemel. Hij deed dat staande op een stapel auto’s op een autokerkhof. De zanger bezorgde heel Nederland kippenvel met zijn zuivere vertolking en belandde binnen een mum van tijd op nummer 1 in iTunes.

Hitlijsten

Dankzij de uitzending van The Passion vorige week, scoort zanger Jamai Loman daarom na tien jaar weer een hit in de Mega Top 50. De laatste keer dat de Idolswinnaar in de lijst stond, was in 2004 met het nummer Wango Tango. Zijn Idolssingle Step Right Up belandde in 2003 op nummer 1. In iTunes scoorde Jamai laatst ook al een nummer 1-hit. Eind 2013 kwam Jamai's versie van de zomerhit Wake me Up van Avicii binnen op 1.

Liedjeskeus

Radio-dj Jan-Willem Roodbeen koos de nummers die gezongen werden in The Passion. Veel liedjes die de acteurs zongen, kwamen niet iedereen meteen bekend voor. Dat kan kloppen, vertelt Jan-Willem aan Nu.nl: "Voor de scène van Judas zocht ik een nummer over twijfel en teleurstelling. Gevallen Of Gevlogen is een minder bekend, maar geweldig nummer van Guus Meeuwis, dat erg goed aansluit bij dit deel van het verhaal."

Onbekend

De onbekende nummers koos Roodbeen expres: "Ik kies bewust ook onbekendere nummers voor The Passion in de hoop dat kijkers erdoor verrast worden. Door de geweldige uitvoering van Jamai, mede door het arrangement van Eric van Tijn en de prachtige beelden op het autokerkhof, is dit nummer een van de meest indrukwekkende momenten geworden."

Lof

De radio-dj is vol lof over Jamai: "Dat het veel mensen geraakt heeft, blijkt wel uit het aantal downloads en views op YouTube. De video is al bijna 175.000 keer bekeken en de single heeft nu ook een hitnotering in de Mega Top 50. Jamai is er zelf nogal nuchter onder, en dat siert hem, maar hij heeft deze erkenning absoluut verdiend."

Gevallen of Gevlogen in Jamai’s uitvoering is heel wat succesvoller dan de vertolking van Guus Meeuwis zelf. Zijn versie haalde de Mega Top 50 niet eens.

Kijk hier nog eens terug naar het optreden van Jamai.

Reageren