Goed stel

Jan, Chantal en Edsilia presenteren Eurovisie Songfestival

4 december 2019 17:32 | muziek | Door Irma Tomas

© Avrotros

De kogel is door de Eurovisie-kerk. Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley hebben de meest fel begeerde baan van Nederland te pakken. Ze presenteren het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Jan en Chantal zaten bij de favorieten, Edsilia is een volslagen verrassing.

We hebben er lang op moeten wachten en bijna iedereen die iemand is in Hilversum ging over de tong als mogelijke presentator. De naam van Jan Smit kwam het vaakst voorbij. Hij is al jaren commentator bij het liedjesfestijn en in dienst bij Avrotros, de organiserende omroep.

Chantal Janzen 

Na Jan Smit viel de naam van Chantal Janzen de meeste keren in combinatie met het Eurovisie Songfestival. Chantal is dan wel van de commerciëlen, maar zo leuk en goed dat ze voor deze speciale gelegenheid naast Jan Smit mag gaan staan.

Edsilia Rombley

Bijna iedereen werd dus genoemd, behalve Edsilia Rombley. Niet zo gek, want de zangeres heeft weinig presentatie-ervaring. Edsilia heeft natuurlijk wel een sterke band met het Songfestival, ze vertegenwoordigde ons land in 1998 en in 2007 met respectievelijk Hemel en aarde en On top of the world.

Cornald Maas

Edsilia kan deze maand al een beetje oefenen, ze vervangt de zieke Jan Smit als presentator bij het Grote Songfestivalfeest op 15 december in Ziggo Dome. Eerder dit jaar nam ze samen met Cornald Maas ook al Eurovision in concert voor haar rekening.

Het Eurovisie Songfestival in Rotterdam wordt gehouden op 12, 14 en 16 mei in Ahoy in Rotterdam.

Meer over