Vertelt levensverhaal

Jan Keizer komt met autobiografie

Jan Keizer komt op de proppen met een autobiografie. Daarin vertelt hij onder meer wat hij allemaal heeft meegemaakt als frontman van BZN.

"Er bestaan wel boeken van BZN, maar die bestonden vooral uit een opsomming terwijl we zoveel lol hebben gehad. Die moet je terugvinden in het boek met anekdotes. Ik vertel de verhalen wel eens in familiekring, aan de kleinkinderen bijvoorbeeld", zegt de zanger tegenover RTL Boulevard. "Dan krijg ik vaak de vraag de verhalen op te schrijven. Ik schrijf ook op hoe mijn vader over me dacht, die was niet blij toen ik betaald voetbal verruilde voor de muziek. Ik schrijf over uit welk nest ik kom en over Volendam, wat best een best bijzonder dorp is."

Afscheidsconcert

Jan en Anny Schilder geven zondag een afscheidsconcert in de Jaarbeurs in Utrecht. Omroep MAX is aanwezig om opnames te maken, die op tweede kerstdag worden uitgezonden op NPO 1. Het duo gaat nog één keer de grote hits ten gehore brengen. Jan geeft aan dat ook dit concert een belangrijk plekje in het boek zal krijgen.

Beladen afscheid

De Volendamse zanger is klaar voor het concert, maar geeft wel aan dat het beladen is. "Jazeker, het is niet een normaal optreden. Alle concerten van de afgelopen periode waren stuk voor stuk een afscheid, maar nu is het ook echt voor de laatste keer. Dat het op televisie wordt uitgezonden geeft nog enige extra spanning. We doen het voor de fans. We hebben in de tientallen jaren die achter ons liggen een grote schare fans opgebouwd. Die laat je niet 1, 2, 3 vallen."

Meer over:

Reageren