Jan Smit arriveert in Songfestival-stad Wenen

Songfestival-commentator Jan Smit is maandagochtend aangekomen in Wenen. Daar voegde hij zich bij zijn collega Cornald Maas.

Jan Smit levert samen met Cornald Maas het Nederlandse commentaar bij het Songfestival. Terwijl Cornald al een poosje in Wenen is, kwam Jan maandagochtend pas aan in Oostenrijk. Dat heeft te maken met de rolverdeling van de heren.

Wandelende encyclopedie

"Ik heb Cornald aan mijn zijde als wandelende encyclopedie," vertelt Jan Smit aan BuzzE. "De rolverdeling is duidelijk. Hij is de songfestivalkenner. Ik zit er naast om als zanger mijn professionele mening te geven. Cornald is hier al twee weken en heeft alle repetities gezien en alle achtergrondinformatie zit in zijn hoofd. Ik baseer me vooral op wat ik tijdens de shows live hoor en zie. En de ervaring leert dat sommige acts live nogal anders kunnen uitpakken dan in de professioneel geproduceerde filmpjes vooraf."

Trijntje Oosterhuis

In Trijntje heeft Jan het volste vertrouwen. "Ze is misschien wel de beste zangeres van het hele festival," zegt de Volendammer. "Ik heb haar net even gedag gezegd en ze ziet er heel ontspannen uit. Ik maak me helemaal geen zorgen." Wat de concurrentie betreft is Jan vooral benieuwd naar Georgië en Finland. De Finse inzending is een punkband met verstandelijk gehandicapten. "Ik treed vaak op met gehandicapten en uit ervaring weet ik dat die altijd ontzettend veel lol hebben op het podium," aldus Jan.

Repetitie

Maandagmiddag kan de zanger de Finnen alvast aanschouwen bij de dress rehearsal, waarbij alle deelnemers uit de eerste halve finale nog eens repeteren. Samen met Cornald Maas heeft Jan een mooi plekje bemachtigd:


Johannes

In Wenen wordt Jan niet Jan of Jantje genoemd, maar Johannes:


Lees ook:
Alle tegenstanders van Trijntje op een rijtje. 

Meer over:

Reageren