Maar het duurt ook nog even

Jan Smit: Geen idee wie naar Songfestival gaat

5 januari 2019 10:08 | muziek | Door Wietse Zuidberg

© ANP Kippa
Jan Smit weet nog niet wie er namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival gaat.

Dat heeft het comitélid laten weten aan NU.nl. Het Songfestival is al over vier maanden in Tel Aviv. Er is echter nog geen druk, want het duurt nog even voordat het bekend moet worden gemaakt. 

"Je hoeft pas in maart bekend te maken wie er gaat zingen. We hebben verschillende nummers beluisterd, krijgen nog steeds nummers binnen en er worden ook nog steeds mensen aangeboden", zo zegt Smit. "Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen dat we nog niemand gevonden hebben."

Davina Michelle

Er werd veelvuldig gespeculeerd over de deelname van Davina Michelle, maar die geruchten zijn inmiddels door de zangeres zelf de kop ingedrukt. Ze is gevraagd door het comité, maar vindt het nog te vroeg. "Ik wil eerst ontdekken wie ik zelf ben en welke muziek ik wil maken. Daarna zal ik kijken of het Songfestival daarbij past. Voor deze editie had ik wel mijn eigen nummer mogen kiezen."

Het kan overigens zomaar zijn dat ze volgend jaar wel meedoet. "Ik heb voor dit jaar bedankt. Ze reageerden daar heel open op: 'Prima, tot volgend jaar'", zo tekende de nieuwssite uit haar mond op.

Meer over