Jan Smit verklapt: "We gaan O'G3NE benaderen voor Songfestival 2017"

De naam van O'G3NE gonst al een tijdje rond als Nederlandse Songfestival-inzending voor 2017. Jan Smit, die onderdeel is van het selectiecomité, onthult met de meiden om de tafel te gaan.

"Er zijn een aantal artiesten die graag mee willen doen", vertelt Jan Smit in de uitzending van Gijs Staverman op Radio 2. "O'G3NE heb ik bij Beste Zangers gezien en zij zijn natuurlijk fantastisch. Dus dat we ook met O'G3NE om de tafel moeten gaan, lijkt me duidelijk. Los van dat ze heel goed zijn, zijn het ook drie ontzettend leuke meiden."

Zeker benaderen

Pas na de evaluatie van dit jaar, waarin Douwe Bob een elfde plaats behaalde met zijn nummer Slow down, neemt Avrotros een besluit over de inzending van volgend jaar. "We gaan er rustig over nadenken met z'n allen", aldus Jan Smit. "We gaan O'G3NE in ieder geval zeker benaderen."

Caro Emerald

Naast O'G3NE staan er nog heel wat artiesten te trappelen om ons land te vertegenwoordigen. Onder meer Caro Emerald, Jennie Lena en Eva Simons gaven aan een Songfestival-deelname te zien zitten.

Oekraïne

Twee weken terug schreef De Telegraaf dat de deelname van O'G3NE al zeker was. Avrotros wilde toen nog even geen commentaar leveren. Waarschijnlijk maakt de omroep pas na de zomer officieel bekend wie namens Nederland naar Oekraïne afreist in 2017.


Meer over: