Jan Smit: "Zweden gaat Songfestival winnen"

Songfestival-commentator Jan Smit is ervan overtuigd dat de Zweedse hunk Måns Zelmerlöw het muziekfestijn gaat winnen met zijn nummer Heroes.

"Ik ga absoluut voor Zweden," zegt Jan Smit op Radio 2. Het Scandinavische land is topfavoriet in de finale van het Songfestival met het hitgevoelige nummer Heroes van Måns Zelmerlöw en de spectaculaire act, waarin de zanger speelt met geanimeerde figuren. "Zij hebben het optreden bij de nationale verkiezing ook al zo neergezet, dus die act stond al," aldus Jan. "Ze kwamen aan, de usb-stick met visuals ging erin en meteen verscheen alles zoals het moet zijn. En die jongen is hartstikke aardig en zeer gedisciplineerd."

Rusland

Ook commentator Cornald Maas geeft Zweden een grote kans voor de eindoverwinning, maar hij kijkt goed naar de startvolgorde die vannacht bekend is geworden. "De Oostenrijke omroep heeft wel iets interessants gedaan. Ze hebben vier van de grote favorieten pal achter elkaar gezet, op plek 10 tot en met 13: Noorwegen, Zweden, België en Australië. Dus die spelen elkaar voor een deel weg. En dan na een hele rij tamelijk saaie liedjes komt als 25ste Rusland aan de beurt. Ik zette m'n kaarten steeds op Zweden, maar met deze volgorde zou Rusland misschien wel het festival kunnen winnen."

Lees ook:
Ons liveblog over de tweede halve finale van het Songfestival.

Bekijk hieronder het optreden van Zweden uit de tweede halve finale:

Reageren