Jan Versteegh presenteert De Avond van de Filmmuziek

21 februari 2017 11:53 | muziek | Door Televizier

© Frank Ruiter Frank Ruiter - BNN

Jan Versteegh presenteert deze week de vierde editie van De Avond van de Filmmuziek. Het Metropole Orkest speelt drie avonden in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. 

BNN-presentator Jan Versteegh neemt het publiek, samen met co-host Dominic Seldis, mee langs muzikale hoogtepunten. “Filmmuziek is de verbindende factor tussen de ervaren klassieke luisteraar en beginnende orkestontdekker. Deze avond zoomt in op de muziekstukken uit films die we allemaal kunnen dromen, maar dan nu live gespeeld door het fantastische Metropole Orkest. Ik heb er zin in!”

Metropole orkest

Op woensdag 22, donderdag 23 en vrijdag 24 februari speelt het Metropole Orkest, onder leiding van dirigent en Maestro-voorzitter Vincent de Kort, filmcomposities in het Koninklijk Concertgebouw. Muziek uit onder andere de films Harry Potter, Love Actually en Jaws passeren de revue. Voor vrijdag 24 februari zijn nog een aantal kaarten beschikbaar.

Toots Thielemans

Tijdens de vierde editie wordt ook een medley gespeeld van het werk van de in 2016 overleden jazzmuzikant en componist Toots Thielemans. Hij speelde op zijn mondharmonica onder andere de titelmuziek voor de films Midnight Cowboy, Turks Fruit en de serie Baantjer.

NPO Radio 4 zendt De Avond van de Filmmuziek donderdag 23 februari live uit. BNN zendt het evenement in twee delen uit, op vrijdag 24 en vrijdag 31 maart om 0.15 uur op NPO1. 

Meer over