Eurovisie Songfestival

Jeangu Macrooy naar het Eurovisie Songfestival

9 januari 2020 20:20 | muziek | Door Irma Tomas

© ANP
Niet Jordan Roy maar Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie Songfestival. Het AD is heel erg zeker van z'n zaak. De krant heeft de informatie uit 'zeer betrouwbare bronnen'. Iemand heeft dus gelekt naar het AD.

Jeangu Macrooy is een 27-jarige Surinamer die de laatste jaren aardig aan de weg timmert. De soulzanger mocht zijn kunsten al met enige regelmaat laten horen bij DWDD, stond op Lowlands en op het North Sea Jazz festival. Hij speelde in 2018 ook Judas in The passion. Een echte hit heeft Jeangu nog niet op zijn naam staan. 

Timur Perlin

Het gespeculeer over de Nederlandse inzending begon deze week toen dj Timur Perlin verklapte dat de naam van de arties met een J begon. Shownieuws bracht daarop het nieuws dat het om Jordan Roy zou gaan. Maar dat blijkt nu niet te kloppen. 

16 mei

Jeangu moet op 16 mei aan de bak in de finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Omdat Duncan Laurence vorig jaar voor ons won, hoeven we niet aan te treden in de halve finale. Met welk lied Jeangu Macrooy naar het Songfestival gaat, wordt later bekend. 

Meer over