Grow

Jeangu Macrooy nog niet hoog bij bookmakers Eurovisie Songfestival

De verwachting was dat Nederland omhoog zou schieten bij de Songfestival-bookmakers na de bekendmaking van zijn liedje. Maar dat valt vies tegen. 

Nederland en Jeangu staan op plek 14 bij de bookmakers die ons een schamele 2% kans op de winst geven. Zelfs Zweden en Denemarken staan hoger en zijn hebben hun liedjes nog niet eens gepresenteerd. 

Duncan Laurence

Ter vergelijking: Duncan Laurence schoot vorig jaar met Arcade binnen de kortste keren naar de nummer 2 positie bij de wedkantoren om niet lang daarna de koppositie in te nemen. En die gaf hij niet meer af. Dat bewijst maar weer dat de bookmakers een betrouwbare bron zijn voor de einduitslag. 

Finale

Omdat Nederland niet mee hoeft te doen aan de halve finales heeft Jeangu maar een kans om het Europese publiek te overtuigen en dat maakt het alleen maar moeilijker. Grow is een groeibriljant, typisch zo'n liedje dat je een paar keer moet horen om het te waarderen.

IJsland

IJsland heeft volgens de bookmakers de meeste kans om dit jaar het Eurovisie Songfestival te winnen met 12%. Zij sturen een gemakkelijk in het oor liggend nummer. Het tegenovergestelde van de inzending van Nederland. Bovendien zit in het IJslandse optreden ook nog een lullig dansje verwerkt. En dat is altijd goed. 

Meer over:

Reageren