John Ewbank in Nederlandse vakjury Eurovisie Songfestival

1 Mei 2017 11:31 | muziek | Door Televizier

John Ewbank is een van de Nederlandse vakjuryleden tijdens het Eurovisie Songfestival. Hij wordt bijgestaan door vier ietwat onbekende experts op het gebied van muziek. Dat onthulde Avrotros afgelopen weekend. 

Douwe Bob strooit namens Nederland met punten tijdens het Eurovisie Songfestival. De toegekende cijfers zijn niet alleen afkomstig van het publiek, ook de stem van de Nederlandse vakjury telt zwaar. Maar wie zijn de muziekkenners namens Nederland? Dat maakte Avrotros dit weekend bekend.

Vakjury

Muziekproducent John Ewbank is een van de Nederlandse vakjuryleden tijdens het Eurovisie Songfestival. Ook producer Gordon Groothedde, zangeres Erica Groeneveld, radiotopvrouw Marjolein Dekkers en producer Matthijs van Duijvenbode kijken met een kritisch oog naar de concurrentie van OG3NE.

Eurovisie Songfestival

Dat word geen gemakkelijke opgave. Het Eurovisie Songfestival telt dit jaar in totaal 42 deelnemende landen. De liedjes zijn opnieuw zeer divers. Zo stuurt Roemenië een jodelende vrouw naar Kiev, terwijl favoriet Italië het dak er zonder twijfel af zal blazen. Toch moeten Ewbank en consorten met een gegrond oordeel komen. Hun stem telt immers even zwaar als de stem van het Nederlandse publiek.

Meer over