Unregistered hypercam2

Joost Klein presenteert bijzondere live versie van Eurovisielied Europapa

16 maart 2024 08:20 | muziek | Door Jef Willemsen

© ANP
Over één ding hoeven Eurovisiefans zich dit jaar weinig zorgen te maken: de Nederlandse inzending klinkt in het echt minstens zo goed als op de plaat. Joost Klein bracht een speciale live versie van Europapa uit met een videoclip die barst van de energie.

Hoe Europapa straks in Zweden op het Eurovisie podium wordt uitgevoerd is nog de vraag, maar het nummer slaat live in ieder geval in als een bom.

013

Klein trad afgelopen donderdag voor een selecte groep fans en media op in de Tilburgse popzaal 013. Vooraf moesten telefoons en camera's worden ingeleverd zodat niets van de show vroegtijdig zou lekken. Al wat bekend was: er ontstond een moshpit waar Klein zich tijdens het zingen van Europapa tussen begaf. 

Clip

Bezoekers wisten ook dat de show werd opgenomen, men dacht dat de beelden bedoeld waren voor de 'Eurovisie postcard', het clipje dat tijdens het festival wordt ingestart als een land aan de beurt is. Het blijkt nu echter om een heuse videoclip van Europapa te gaan. 

De clip is doelbewust duister en groezelig gedraaid, met filters en als finishing touch 'Unregistered HyperCam 2' in beeld, een verwijzing naar het watermerk van de software die in de begindagen van YouTube werd gebruikt om video's te maken.  

Meer over