Josje geeft toe: ik begon de discussie over stoppen met K3

Toen K3 bekendmaakte te gaan stoppen, werd de schuld meteen aan Josje gegeven. De blonde zangeres erkent nu dat zij als eerste twijfelde om door te gaan.

Nadat Karen DamenKristel Verbeke en Josje Huisman in maart hun vertrek uit K3 aankondigden, kreeg Josje er flink van langs in de media: zij zou een bom onder K3 hebben gelegd en verantwoordelijk zijn voor het einde van de huidige meidengroep. Het zou alles te maken hebben met haar ex Kevin Janssens, die maandenlang op de blondine zou hebben ingepraat dat ze 'beter verdiende dan K3'.

Josje Huisman

Josje onthult nu dat zij inderdaad als eerste twijfelde aan de toekomst van K3. "Op een bepaald moment werd, tijdens een gesprek rond planning, gevraagd om ons opnieuw voor een lange periode te engageren," legt ze uit aan Het Laatste Nieuws. "Het klopt dat ik gewoon de vraag op tafel heb gegooid: is dat wat we willen? Zijn er niet nog andere dingen die we willen doen?"

K3 stopt

Karen en Kristel zijn uiteindelijk met Josje meegegaan. "We hebben er uren, dagen, weken over verder gepraat en zijn samen tot deze oplossing gekomen, waar iedereen blij mee is," aldus de enige Nederlandse uit het trio. Die oplossing is dat KarenKristel en Josje K3 verlaten, maar dat de groep in een andere samenstelling doorgaat. De nieuwe meiden worden gezocht in een talentenjacht op SBS 6 en VTM.

Traantjes gelaten

De K3-dames maakten het nieuws bekend op een speciale persconferentie, waar Josje als enige van de drie niet huilde. "De persconferentie zelf was gigantisch emotioneel," vertelt de zangeres. "Ik was te nerveus om te huilen, maar dat betekent niet dat het me niets doet. Ik heb ook heus wel traantjes gelaten, maar ik kan makkelijk een knop omzetten en verder gaan."

Kevin Janssens

Over de geruchten dat haar ex-vriend Kevin de reden zou zijn van de K3-exit, is Josje duidelijk. "Dat verhaal dat Kevin op mij ingepraat had, daar hebben we eens hartelijk om gelachen," zegt ze tegen Het Nieuwsblad.

Lees ook:
Gert Verhulst heeft geen spijt van relaties met Karen en Josje van K3. 

Reageren