Waterval

Eerste gouden plaat voor nieuwe formatie K3

21 februari 2022 14:14 | muziek | Door Janine van Rooden

© Studio 100
Feestelijk nieuws voor K3; zij hebben een gouden plaat gekregen voor hun album Waterval. Dit is de eerste gouden plaat in de nieuwe formatie.

Vorig jaar maakte Klaasje Meijer bekend na vijf jaar K3 te gaan verlaten. Studio 100 moest op zoek naar een nieuwe zangeres voor de populaire meidengroep. In het tv-programma K2 Zoekt K3 (SBS6) werd naar een vervanger voor Klaasje gezocht. Dit werd uiteindelijk de 19-jarige Julia Boschman uit Bergen op Zoom.

Waterval

Na de finale kwamen Hanne, Marthe en Julia gelijk met hun eerste single: Waterval. Niet snel daarna volgde een album met dezelfde titel. Dit album heeft nu de gouden status behaald, want er zijn meer dan 35.000 exemplaren van verkocht. Daarnaast heeft het album inmiddels meer dan 12 miljoen streams op Spotify en is de videoclip meer dan 5 miljoen keer bekeken op YouTube. Dit is de eerste gouden plaat in de nieuwe formatie van K3. 

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door K3 (@k3.studio100)

Julia Boschman

Het kersverse K3-lid Julia reageert enthousiast op deze mijlpaal: "Met Marthe en Hanne hoop ik nog heel veel van deze liedjes te mogen maken." Inmiddels zijn de zangeressen druk aan het repeteren voor hun eerste liveshows samen. De tour Kom Erbij start vanaf 4 maart in België en is dit najaar ook in Nederland te zien. 

Meer over