Kerstmuziek: van Gerard Joling tot Michael Bublé

Muziekliefhebbers zitten deze Eerste Kerstdag goed, want de publieke omroep heeft veel muziek geprogrammeerd. Met een beetje zappen zit je bijna de hele dag goed.

De dag start met Het Telegraaf Kerstconcert (NPO 1, 13.20) vanuit de Grote Kerk in Den Haag, waar onder meer Gerard Joling en Het Amsterdamse Zwanenkoor optreden. 

Kerstmuziek

Liever klassieke muziek? Zet dan om 14.15 NPO 2 aan voor De Kerstmatinee, waarin het Concertgebouworkest de Vierde symfonie van Mahler speelt. Wie de uitzending van de Junior kerstshow (NPO 1, 16.10) eerder heeft gemist, krijgt een herkansing. 

Rod Stewart en Michael Bublé

In Kerst met Rod Stewart (NPO 2, 17.35) tenslotte viert de zanger Kerst met Michael Bublé (foto), Mary J. Blige en Cee-Lo Green. Natuurlijk ontbreken klassiekers als Have yourself a merry little Christmas, Santa claus is coming to town en Auld lang syne niet op deze avond. 

Foute kerstmuziek

Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis presenteren aan de vooravond van een nieuwe serie de hoogtepunten uit de voorgaande jaren in Best Of Top 2000 A Gogo (NPO 3, 19.30). Met quizfragmenten met onder anderen Candy Dulfer en VanVelzen, Claudia de Breij en Jandino Asporaat, evenals reportages, videoclips en een verhaal over Bruce Springsteen. DWDD Presenteert Guilty pleasures Kerst (NPO 1, 23.05) sluit deze dag af.

Trijntje Oosterhuis brengt dit jaar geen kerstnummers ten gehore, ze is namelijk druk aan het oefenen voor het Eurovisie Songfestival.

Reageren