Kijktip: Beste zangers in het teken van WIlleke Alberti

8 juli 2016 10:50 | muziek | Door Televizier

© Avrotros

Beste Zangers draait vandaag om Willeke Alberti. De zangeres werd onlangs uitgeroepen tot ambassadeur van het levenslied en ze zit al meer dan zestig jaar in het vak. In gesprek met weekblad Televizier vertelt ze onder andere over haar ervaringen met Beste Zangers.

Uiteenlopende artiesten

"Het was een fantastische ervaring met zo'n bijzondere groep uiteenlopende artiesten", vertelt Willeke. "Vanaf het eerste moment dat we samen waren, klikte het. Ik word nu weer ontzettend blij als ik eraan terugdenk."

Eigen stijl

In de aflevering roemen de andere zangers Willeke om de manier waaro ze een verhaal brengt als ze zingt. "Ik kan nog steeds heel hard en stevig zingen als een liedje daarom vraagt. Voor mij is tekstbeleving ontzettend belangrijk."

Toekomst

Willeke zit al zestig jaar in het vak, maar stilzitten is er voor de zangeres niet bij. "Als artiest zou ik misschien nog een mooie cd willen maken met een kleine theatertour eraan vast. Maar ik ben heel gelukkig nu, ben druk zat en er blijven leuke dingen op me af komen. Verder heb ik maar een grote wens: dat mijn kinderen en kleinkinderen gezond blijven. Dat is het belangrijkste."

Meer over