Kijktip: Beste zangers op Ibiza

19 Mei 2016 10:20 | muziek | Door Televizier

Zes artiesten die onder het goedkeurend oog van presentator Jan Smit elkaars (favoriete) nummers zingen op het zonnige Ibiza. Dat is nog steeds de basis van De beste zangers van Nederland. In dit negende seizoen verdiepen Willeke Alberti, O'G3NE, René van Kooten, Sharon Doorson, Brownie Dutch en Jeroen van der Boom zich in elkaars repertoire. Zo ontstaan verrassende covers en leren we de artiesten van een andere kant kennen.

Sharon Doorson

Deze eerste aflevering staat Sharon Doorson centraal. De 29-jarige zangeres werd bekend door de talentenjachten Popstars: The rivals en The voice of Holland. In Beste zangers zingt musicalster René van Kooten een ingetogen versie van haar housenummer Can't live without you en ontroert O'G3NE met een versie die het van de hit Clown van Emeli Sandé heeft gemaakt.

Mini-playbackshow

Zelf zingt Sharon ook een liedje. Ze kiest voor Vision of love van Mariah Carey, het nummer waarmee ze als 6-jarig meisje deelnam aan de Mini-playbackshow. Het zou voor Sharon dus niet bij dit tv-optreden blijven. In 2004 was ze een van de kandidaten in de talentenjacht Popstars: The rivals waarin presentator Beau van Erven Dorens op zoek ging naar de ideale meisjes- en jongensband. Sharon scoorde met het vijftal Raffish (met ook zangeres en Idols-jurylid Eva Simons) eind 2004 een nummer-1-hit met 'Plaything'. In 2011 deed ze mee aan The voice of Holland, waarin ze de halve finale haalde.

Meer over