Kijktip: De Vrienden Van Amstel Live

Xander de Buisonjé presenteert donderdag de zeventiende editie van De Vrienden Van Amstel Live. Daar treden onder andere Guus Meeuwis en Anouk op.

Het wordt weer een avond vol muziek, die bekendstaat om zijn onverwachte combinaties van artiesten. Zo trad eerder bijvoorbeeld Trijntje Oosterhuis op met The Opposites en deelde De Dijk het podium met Carice van Houten.

Vernieuwingen

Anders dan voorheen beslaat het evenement nu niet acht, maar negen avonden. Ook anders is dat niet enkele, maar alle optredende artiesten nog geheim zijn. Hoewel: Di-rect was al te zien in een promotiefilmpje en Gers Pardoel verklapte per ongeluk zijn deelname. Voor de bezoekers maakt het niet zo veel uit wie er optreden, zo blijkt uit de kaartverkoop; ook al was er geen artiest bekend, alle negen avonden waren in Ahoy snel uitverkocht.

De Heeren van Amstel

De ontwikkeling van De Vrienden is opmerkelijk. Het evenement begon in 1998 als programma De Heeren Van Amstel, tevens de naam van het café aan het Amsterdamse Thorbeckeplein, waar verschillende artiesten met elkaar optraden. In de eerste jaren werd het gepresenteerd door Barry Hay, daarna volgden Manuëla Kemp, Ellen ten Damme en Daphne Bunskoek. Nu neemt Xander de Buisonjé deze klus voor zijn rekening. Met de komst van Ellen en Daphne veranderde de naam in De Vrienden Van Amstel Live, om niet de indruk te wekken dat er alleen mannen optraden. Sinds 1999 wordt elke reeks van het programma afgesloten met een concert in Ahoy. Tegenwoordig vinden de optredens alleen plaats in het popcentrum.

De Vrienden Van Amstel Live is donderdag om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Reageren