Kijktip: Muzieklegendes rocken in Landgraaf op Pinkpop

Een lang weekend vol jong muzikaal talent én levende muzieklegendes, dat krijgen de bezoekers van Pinkpop 2016 voorgeschoteld. Grootste naam van deze editie: Paul McCartney. De ex-Beatle treedt zondag op, net als zijn muzikale generatiegenoot Lionel Richie.

Doe Maar

Maar ook op zaterdag staan er de nodige veteranen op het Limburgse podium. Zo komt de Nederpopgroep Doe Maar weer bij elkaar om het publiek te trakteren op jaren 80-klassiekers 32 Jaar, De bom en 1 Nacht alleen.

Rammstein

Bij de dagafsluiter staat er eveneens veel ervaring op het podium: de meeste leden van Rammstein zijn ook de 50 gepasseerd. Maar dat weerhoudt hen er niet van om een stevige portie dansbare heavymetalmuziek ten beste te geven. De band staat bekend om hun spectaculaire en ruige shows.

Jong talent

Overigens zijn er ook jongere artiesten te bewonderen op het muziekfestival in Landgraaf. Zo vertonen de getalenteerde souldiva Lianne La Havas, de Britse popzanger James Morrison en Lucas Hamming hun kunsten.

Lucas Hamming

Hamming kan terugkijken op een uitermate succesvol jaar. De finalist van Beste singer-songwriter 2013 en zijn band bereikten als huisband van De wereld draait door een groot publiek.

Stereophonics

Ook mochten Lucas en co. op tournee met de Britse rockband Stereophonics, waarvoor ze het voorprogramma verzorgden. Aan de fans in Limburg mogen ze laten zien of ze van de ervaren rockers uit Wales nog wat hebben opgestoken.

Meer over: