Maria Magdalena

Kim-Lian van der Meij deelt sneak peek van The Passion: Hemelvaart

6 mei 2022 13:26 | muziek | Door Judith Regeling

© Stijn Ghijsen
Het is al een tijdje bekend dat The Passion een vervolg krijgt op Hemelvaartsdag, maar de vraag is: wat kunnen de kijkers verwachten? Om deze vraag te beantwoorden, deelt Kim-Lian van der Meij alvast een fijn voorproefje.

Net als bij de reguliere The Passion zullen er ook hier weer bekende muziekhits te horen zijn.

Kim-Lian van der Meij

Kim-Lian van der Meij waagt zich dan ook op Hemelvaartsdag als ware Maria Magdalena aan het nummer Ik Vertrouw, een Nederlandse vertaling van het nummer You Say van Lauren Daigle. Hoe dat klinkt, hoor je hieronder.

 

The Passion Hemelvaart

The Passion: Hemelvaart gaat verder waar het verhaal van de reguliere editie is geëindigd en vertelt het verhaal vanuit drie perspectieven: Petrus (Thomas Cammaert), de verteller (Ruud de Wild) en Maria Magdalena (Kim-Lian van der Meij). Maria Magdalena is de eerste die ontdekt dat het graf van Jezus (Soy Kroon) leeg is en heeft het eerst contact met hem na de kruisiging. Ze krijgt dan ook de boodschap om samen met de discipelen zijn werk voort te zetten.

Thomas Cammaert als Petrus

Aan Petrus is dit echter niet besteed. Zijn karakter dwaalt namelijk nog ergens door de Achterhoek met een flink schuldgevoel omdat hij zijn beste vriend in de steek heeft gelaten. De vraag is dan ook: kunnen Petrus, Maria (Noortje Herlaar) en de discipelen zonder bewijs aannemen dat Jezus nog leeft? Durven ze op te staan om hem te ontmoeten?

The Passion Hemelvaart is op donderdag 26 mei om 20:30 uur te zien op NPO1.

Meer over