Nederlandse muziek in spotlight

Klassiekers met Kleinsma binnenkort weer op televisie

29 maart 2023 19:54 | muziek | Door Marjolein Vos

© Sander Mulkens
De startdatum van het nieuwe seizoen van Klassiekers met Kleinsma is bekend. Vanaf 26 mei is het derde seizoen te zien bij Omroep MAX.

Dat maakte presentatrice Simone Kleinsma bekend bij Tijd voor MAX, in een speciale uitzending ter gelegenheid van haar 65ste verjaardag.

Het concept

Aan het programma is verder niets veranderd. Simone Kleinsma nodigt nog steeds collega's uit in de studio en gaat met hen in de Nederlandse muziek duiken. Dit seizoen zijn het Loes Luca, Veldhuis & Kemper, Ruth Jacott, Jon van Eerd, Gordon en Tineke Schouten die te gast zijn in haar show. 

Fragmenten

Er wordt gesproken over de mooiste liedjes en er worden unieke fragmenten uit de Nederlandse muziekgeschiedenis bekeken en besproken. Klassiekers worden afgestoft en in een nieuwe uitvoering ten gehore gebracht met een band onder leiding van Bernd van den Bos.

Aftrap

Het seizoen wordt afgetrapt met Loes Luca. Het nummer De Rosse Buurt van Jasperina de Jong uit 1967 is het eerste lied dat we dit seizoen horen. Daarnaast wordt ze uitgebreid geïnterviewd en zijn er nog andere optredens. 

Klassiekers met Kleinsma is vanaf vrijdag 26 mei om 21:30 uur te zijn bij Omroep MAX op NPO1.

Meer over