'Falende organisatie'

Leo Blokhuis reageert op artikel Van Nieuwkerk

20 november 2022 15:36 | muziek | Door Wietse Zuidberg

© Annemieke van der Togt/NTR
Leo Blokhuis - die regelmatig programma's maakt aan de zijde van Matthijs van Nieuwkerk - heeft via Twitter gereageerd op het artikel dat dit weekend verscheen in de Volkskrant.

De muziekkenner - die programma's maakte met Van Nieuwkerk rond de Top2000 - spreekt van een 'falende organisatie' en weigert alleen de schuld neer te leggen bij de presentator.

Falende organisatie

"Een medewerker - een heel belangrijke medewerker, maar toch, een medewerker die onder een hoofdredacteur die onder een directie valt - misdraagt zich. Hij is de oorzaak. Maar om het structureel uit de hand te laten lopen, daar heb je een falende organisatie voor nodig", is hij stellig op het sociale medium.

Vrolijk en en vakkundig

Blokhuis geeft ook aan dat hij de sfeer - zoals deze is geschetst in het artikel in de Volkskrant - niet herkent. "Ik werk al twintig jaar goed met Matthijs: vrolijk, geïnspireerd en vakkundig. Ik herken de sfeer van het artikel niet - maar Top 2000 à Go-Go is een ander programma dan DWDD."

Zaterdag werd bekend dat de opnames voor het programma Top2000 Quiz voorlopig geen doorgang vinden. Van Nieuwkerk zou de presentator worden.

Meer over