Volgens kijkers OUTtv

'Malta wint het Eurovisie Songfestival'

14 mei 2021 15:46 | muziek | Door Televizier

© OUTtv

Malta pakt volgende week de winst op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denken de kijkers van de Europese gay-lifestyle tv-zender OUTtv, en zij voorspelden de Eurovisie-winst de afgelopen jaren vaker goed.

De bookmakers denken dat Frankrijk volgende week zaterdag het Eurovisie Songfestival wint, maar de kijkers van OUTtv zetten hun geld op Malta. Uit de jaarlijkse peiling onder meer dan 7500 kijkers van de gay lifestyle-zender komt de Zuid-Europese dwergstaat als winnaar uit de bus. Met 25 procent van de stemmen gingen de meeste naar Destiny Chukunyere en haar nummer Je me Casse.

Destiny geraakt door winst

Omdat Destiny nu al in Rotterdam aanwezig is om te repeteren voor volgende week, kon ze de award die hoort bij het winnen van de peiling persoonlijk ontvangst nemen. De zangeres was geraakt door de steun van de LGBTI-community, mensen waarmee ze zich sterk verbonden voelt. In het OUTtv-programma Rotterdam Calling bedankt ze het publiek van de zender voor hun steun. “Jullie steun betekent veel voor me en brengt vreugde aan de mensen die mijn Eurovisie-deelname steunen.”

Graadmeter

De peiling van OUTtv is niet zomaar een peiling, het is vaak een graadmeter voor de uiteindelijke overwinnaar gebleken. Voormalig winnaars zijn onder andere Duncan Laurence (2019), Netta (2018), Loreen (2012) en Lena (2010). Allen wonnen in hun jaar daadwerkelijk het Eurovisie Songfestival. 

De Europese gay-lifestyle tv-zender besteedt traditioneel veel aandacht het Eurovisie Songfestival met programma’s als Krista’s Road to Eurovision, de ESC Top 250, de Eurovisiefilm 12 points en documentaires over de artiesten, die deelgenomen hebben aan het festijn. OUTtv is als dé Eurovisiezender met meer dan 150 uur aan Eurovisieprogramma’s deze maand gratis bij alle tv-aanbieders in Nederland en België te ontvangen.

Meer over