Marco Borsato: “O’G3NE naar het Songfestival is kwestie van tijd”

Meidengroep O’G3NE, die vorig jaar The Voice won, zal Nederland ooit gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, zegt coach Marco Borsato.

O’G3NE, het trio dat bestaat uit Amy, Lisa en Shelley Vol, deed al eens mee aan het Junior Songfestival, maar de zusjes richten hun pijlen nu op de volwassen versie en willen Anouk, The Common Linnets en Trijntje Oosterhuis achterna. 

Droom

“Het zou toch wel een droom van ons zijn om naar het Songfestival te gaan,” vertelt de zwartharige Shelley in RTL Boulevard. Marco Borsato sluit zich daar volledig bij aan: “Ik denk dat de horizon erop moet liggen dat ze Nederland een keer gaan vertegenwoordigen op het Songfestival. Dat lijkt mij meer een kwestie van tijd dan een vraag of.” Ook Albert Verlinde weet het zeker: “Gaat gewoon hartstikke gebeuren.” 

Junior Songfestival

Bij het Junior Songfestival eindigden de zusjes Vol in 2007 op de elfde plaats met hun nummer Adem In Adem Uit, dat het thema klimaatverandering aansneed. Ze traden toen nog op onder de artiestennaam Lisa, Amy en Shelley.

The Voice Of Holland

Onder de naam O’G3NE deden de zussen uit Fijnaart in 2014 mee aan The Voice Of Holland. Na hun vertolking van het Destiny’s Child-nummer Emotion in de Blind Auditions waren ze meteen huizenhoge favoriet om de talentenjacht te winnen. Ze stelden coach Marco Borsato niet teleur en gingen er inderdaad met de winst vandoor. 

O’G3NE

De naam O’G3NE heeft een specifieke betekenis. O staat voor de bloedgroep van de moeder van Lisa, Amy en Shelley, G3NE voor de genen die ze delen en de 3 voor het aantal zangeressen.

Lees ook: O'G3NE versloeg in de The Voice-finale Sjors van der Panne.

Reageren