Op naar Liverpool!

Mia Nicolai en Dion Cooper namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival

1 november 2022 11:22 | muziek | Door Janine van Rooden

© Jasper Suyk/AVROTROS
De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2023 is bekend!

Mia Nicolai en Dion Cooper zullen de sterren van de hemel proberen te zingen tijdens de 67ste editie van het liedjesfestijn in Liverpool. Deze namen doen misschien niet direct een belletje rinkelen, dus stellen we ze even aan je voor.

Mia Nicolai

Van jongs af aan is Mia Nicolai (26) al met muziek bezig. Ze heeft altijd de moed gehad om haar muzikale dromen na te jagen. In 2020 bracht ze haar debuutsingle Set Me Free uit waarna al snel haar tweede plaat Mutual Needs volgde. Dit werd meteen internationaal opgepakt, waardoor ze over de grens geen onbekende naam is.

Dion Cooper

De droom om artiest te worden begon bij Dion Cooper (28) ook al vroeg, op vierjarige leeftijd. In 2021 komt zijn muzikale ontwikkeling eindelijk tot uiting met zijn eerste EP Too Young Too Dumb, gevolgd door de single Fire die hij samen met zangeres Maxine uitbrengt. Om nu op het Songfestival te staan is een droom die uitkomt.

Duncan Laurence

De twee artiesten vormden oorspronkelijk geen duo en kenden elkaar tot 2 jaar geleden niet. Songfestival-winnaar Duncan Laurence en songwriter Jordan Garfield zagen hun talenten en brachten ze uiteindelijk samen. Met z'n vieren schreven ze een nummer dat volgens AVROTROS 'grote indruk maakte op de voltallige selectiecommissie'. Dat belooft wat! Wanneer we de inzending voor het eerst kunnen beluisteren is nog niet bekend.

Eurovisie Songfestival 2023

Mia en Dion vinden het 'fantastisch en onwerkelijk' dat ze mee gaan doen aan het Eurovisie Songfestival. "Na al die jaren hard werken aan het vertalen van ons gevoel in muziek is dit een geweldige kans om op zo'n grote schaal ons verhaal te vertellen." Naar eigen zeggen zijn de twee er klaar voor om 'Europa iets positiefs te brengen'.

Vanaf 9 mei 2023 barst het Eurovisie Songfestival 2023 los in Liverpool.

Lees hier alles over

Meer over