Hiphop Stars

Michiel Romeyn en Fien Vermeulen worden hiphoppers

20 januari 2020 17:15 | muziek | Door Irma Tomas

© BNNVARA
In het nieuwe BNNVARA-programma Hiphop Stars wordt een aantal BN'ers tijdelijk omgeschoold tot hiphop-artiesten. O.a. Danny de Munk, Michiel Romeyn en Fien Vermeulen wagen zich aan het project. 

Het is de bedoeling dat ze allemaal een bekend nummer ombouwen tot een hiphop-nummer en daarbij putten uit hun eigen ervaringen. De BN'ers zijn: Danny de Munk, Ernst Daniël Smid, Soundos El Ahmadi, Fien Vermeulen, Goedele Liekens, Michiel Romeyn, Karin Bloemen en Gregory Sedoc. 

De Melkweg

Om het allemaal in goede banen te leiden krijgen de BN'ers in kwestie les van de ervaren coaches Cho, Keizer, Akwasi, Jayh Jawson en Lauwtje nemen de BN'ers onder hun hoede. Als duo's schrijven en produceren ze een track die gebaseerd is op hun persoonlijke leven. Zanger Glen Faria is creatief begeleider van het hele project. Het uiteindelijke doel is een concert in de Melkweg waar alle duo's optreden. 

Zing, vecht, huil, bid

De nummers die een hiphop-remake krijgen zijn ook al bekend. Ernst Daniël Smid en Keizer kiezen voor het nummer Zing, vecht… van Ramses Shaffy. Ernst heeft Parkinson en moest dit gedwongen wereldkundig maken. De vooroordelen waar hij nu mee te maken heeft verwerkt het duo in hun variant op het nummer.

Why tell my why

Karin wordt gekoppeld aan Jayh. Als uitgangspunt hebben ze de track Why tell me why van Anita Meijer. Karin haalt inspiratie uit haar misbruikverleden. Hiphop-artiest Cho gaat aan de slag met Danny. Het nummer Venus van Shocking Blue en het thema 'Ode aan je partner' nemen ze als basis. Danny is niets zonder zijn partner Jenny en hij maakt daarom een prachtige liefdesverklaring.

Ik wou dat ik jou was

Artiest Lauwtje gaat samenwerken met Soundos. Samen kiezen ze voor Baby don't do van Close II You. Beide dames vinden dat er te weinig plaats voor vrouwen is in deze wereld. Ze maken dan ook de variant Baby rot op. Gregory worstelt al jaren met depressie en dat wordt dan ook zijn thema. Akwasi helpt hem met het nummer van Veldhuis en Kemper Ik wou dat ik jou was.

Oerend hard

Het duo Michiel en Akwasi maken een nieuwe track van het nummer Oerend hard van Normaal. Hun thema is 'Onbereikbare liefde', waarin een gewone jongen verliefd is op een meisje uit hogere klasse. Fien overleeft kanker en wil met haar nummer anderen bewust maken van wat die ziekte met je doet. Samen met Keizer kiest ze voor de track Het regent zonnestralen van Acda en de Munnik.

De bom

En tot slot gaan Goedele en Jayh aan de slag met het nummer De bom van Doe Maar. In haar nieuwe politieke carrière vecht Goedele voor de rechten van vrouwen. Ze is zelf opgevoed in het klooster en kreeg vaak te horen: 'dat doet een meiske niet'. In hun optreden laten ze zien en horen wat meiskes allemaal wel moeten mogen doen.

Hiphop Stars is vanaf 21 maart iedere zaterdag om 20.30 uur te zien op NPO 1

Meer over