MTV EMA: hysterisch feestje

10 november 2013 21:48 | muziek | Door Televizier

Miley Cyrus twerkte met een dwerg, Katy Perry deed haar optreden zwevend en het publiek gilde. Dat waren de MTV EMA's in Amsterdam.

Wie de awards winnen doet er eigenlijk niet zo toe bij de EMA's, het gaat vooral om de show. En die was er. Meer dan 40 miljoen televisiekijkers wereldwijd zagen dat Miley Cyrus de avond aftrapte en het twerken (een speciale kontschudtechniek) niet kon laten. Dit keer had ze in plaats van Robin Thicke een kleine dame (lees: dwerg) meegenomen als lijdend voorwerp om tegenaan te twerken.

Carice

Carice van Houten mocht in haar vrij laag uitgesnede jurk een award uitreiken aan Bruno Mars voor zijn liedje Locked out of Heaven en Katy Perry zong haar nieuwe nummer Unconditionally terwijl ze aan een touwtje in de lucht hing. Tussen de optredens door praatte de lekker gekke rapper Redfoo, voorheen van LMFAO, de optredens nogal luid aan elkaar.

Nog een keer Miley

Na het zoveelste ellenlange reclameblok en optredens van The Kings of Leon en Bruno Mars met z'n paaldanseres mocht Miley Cyrus alweer acte de présence geven, ditmaal met het liedje Wrecking Ball. Teleurstellend genoeg had ze de sloopkogel uit de videoclip thuisgelaten en droeg ze nog kleding ook. Tegen alle verwachtingen in wist Miley tijdens het hele optreden haar tong binnen boord te houden.

Eminem

Jared Leto van de band 30 Seconds to Mars vond dat een stukje maatschappelijk bewustzijn niet mocht ontbreken bij de EMA's en vroeg een minuut stilte voor de slachtoffers van de orkaan die dit weekend huishield in de Philipijnen, maar dat was tot mislukken gedoemd bij een publiek dat instructies had om voor alles te gillen. Eminem bewees dat ie nog steeds boos kon rappen en kreeg de Global Icon Award, een beetje tegen het zere been van enkele twitteraars gezien de homofobe tekst van zijn nieuwe single.

Jointje

The Killers deden hun voorlopig laatste optreden en daarna was het alweer tijd voor Miley Cyrus die een award in ontvangst mocht nemen van het bijzonder flauwe Will Ferrell-typetje Ron Burgundy. En omdat de EMA's in Amsterdam zijn, stak Miley clichématig een jointje aan op het podium. Opmerkelijk: MTV is tegenwoordig zo preuts, dat dit moment uit de Amerikaanse uitzending weggesneden is. Imagine Dragons zong Radioactive en Icona Pop mocht de avond afsluiten met het aanstekelijke I love it.

Zo eindigde het danig hysterisch feestje waar onze hoofdstad 2 ton voor neertelde. Maar dan heb je ook wat.

 

Meer over