Duncan Laurence aan kop

Nederland nog altijd favoriet voor winst ESF

Een maand geleden schreven we al dat onze Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival de grote favoriet is om het spektakel te winnen. Nu een maand later is de prognose niet anders.

Volgens de bookmakers ligt het nog altijd voor de hand dat Duncan Laurence aan het langste eind gaat trekken tijdens het liedjesfestival. Elke euro die bij een bookmaker wordt ingezet op de Nederlander gaat maal 2,5 en daarmee heeft de act de laagste quotering.

Concurrenten 

Nederland lijkt het qua concurrentie met name te moeten zoeken bij landen als Rusland, Zweden Zwitserland en Italië. Voor Rusland is de teruggave per euro 5,5, terwijl dat voor Zweden al 9 is. Wie een gok durft te nemen op Italië kan rekenen op een quotering van 11 en voor Zwitserland is het 12.

Winstkans gestegen

De winstkans van Duncan is overigens gestegen ten opzichte van onze vorige berichtgeving. Toen was de kans nog 20 procent dat hij het festival wint, terwijl deze nu is gestegen naar 27 procent. Rusland staat tweede met 14 procent en Zwitserland derde met 8 procent.

Nederland, Rusland, Zwitserland en Zweden zitten overigens in dezelfde halve finale. Zij zijn daarmee dus automatisch ook de favorieten voor het winnen van deze halve finale.

Meer over: