Dion Cooper en Mia Nicolai

Nederlandse Songfestival-inzending zakt steeds verder weg bij bookmakers

9 maart 2023 16:05 | muziek | Door Irma Tomas

© Jasper Suyk
Het gaat niet al te best met de Nederlandse Eurovisie Songfestival-inzending bij de bookmakers. Burning Daylight van Dion Cooper en Mia Nicolai dreigt nu zelfs uit de top twintig te vallen.

Voor de bekendmaking van Burning Daylight stond Nederland negende bij de bookmakers, daarna zakten onze kansen gestaag. Nu staan Dion en Mia al achttiende. De afgelopen jaren bewezen dat de wedkantoren het bijna altijd bij het rechte eind hebben, dus het ziet er somber uit voor de Nederlandse inzending. 

Lees hier alles over

Zweden

Het enige dat Dion en Mia nog enigszins kan redden, is een spectaculair optreden, maar een plek in de top 10 lijkt hoe dan ook nu al uit zicht. Volgens de bookies maakt Zweden de meeste kans op winst, ook al is het lied waarmee de Scandinaviërs straks op het podium in Liverpool staan, nog niet eens bekend. Maar er is zoveel vertrouwen in zangeres Loreen, dat ze toch de topfavoriet is. Loreen won in 2012 won met Euphoria, nog steeds een van de beste liedjes uit de Songfestival-geschiedenis. 

Dit zijn alle inzendingen voor het Eurovisie Songfestival 2023

Portugal

Portugal is naast Zweden het enige andere land dat nog niet bekend heeft gemaakt welk nummer het naar Engeland stuurt. Oekraïne en Finland zijn op dit moment de nummer 2 en 3 bij de bookmakers. 

Meer over