Met Maleis lied

Nick & Simon voor nieuw seizoen The Dream naar Maleisië

15 augustus 2019 15:33 | muziek | Door Irma Tomas

© Avrotros
Nick en Simon vliegen voor het achtste seizoen van The Dream naar Maleisië. Ze brachten er inmiddels al een nieuwe Engelstalige single mét Maleise woorden uit.

Het nieuwe seizoen van het tv-programma The Dream brengt Nick en Simon dit najaar naar Maleisië. Net als in de voorgaande reeksen van de serie probeert het duo ook nu door te breken in de lokale muziekscene. Dit keer met Kaih Sayang, een Engelstalige single mét Maleise woorden. Voor wie benieuwd is: de betekenis van Kaih Sayang is liefde.

Lokale media

De Volendammers pakken het dit keer serieus aan. Al ruim voor vertrek brachten ze de single uit in Maleisië. Ook gaven ze voorafgaand aan hun vertrek, maar ook tijdens de reis verschillende interviews aan lokale media.

Maleise woorden

In een artikel op de lokale nieuwswebsite Malay Mail vertellen ze over de single met Maleise woorden. “De aanpak is nieuw voor ons, maar tijdens het schrijven kwam deze melodie opeens op en dat voelde gelijk goed”, vertelt Simon in het interview met de krant. “En toen kwam Nick met het idee om de het liedje nog exclusiever te maken met wat Maleise woorden.”

Start in september

Nick Schilder en Simon Keizer zijn deze zomer in totaal 11 dagen in Maleisië geweest voor de opnames van The Dream. Eerder reisden de twee voor dit programma naar de Verenigde Staten (2x), Zuid-Afrika, Engeland, Ierland, Cuba, Zweden en Suriname. Het nieuwe seizoen van The Dream is vanaf september te zien bij AVROTROS.

De single Kaih Sayang is hier te beluisteren:

Meer over