Nick Nicolai wint Holland's Got Talent 2016

3 juni 2016 22:35 | muziek | Door Televizier

© Screenshot Holland's Got Talent

Nick Nicolai is de winnaar van Holland's got talent. Hij versloeg in de finale de andere favorieten Mart Hoogkamer en Bob Bullee.

Het was het hoogtepunt van een enerverende avond waarin alle deelnemers boven zichzelf uitstegen en ook bleek dat bij live televisie van alles mis kan gaan. Zo weigerde de takel van finaliste Mizai vlak voor haar optreden dienst, waardoor noodgedwongen een extra reclameblok moest worden ingelast. Uiteindelijk deed ze haar act in aangepaste vorm.

Zes afvallers

De lijnen waren al de hele avond geopend en nadat Quattrobar had opgetreden was het tijd de stemmen te tellen. Johnny maakte eerst, in willekeurige volgorde, de zes afvallers bekend. De Karate Girls en Lil Justin waren de eersten die hoorden dat ze niet door waren. Favorieten als Mizai Kobi en dansgroep Unbreakable bleken ook niet veilig en hekkensluiter Quattrobar liep ondanks hun Avatar act een blauwtje.

Drie zangers

Dat betekende dat de finale uitsluitend tussen drie zangers zou gaan: Bob Bullee, Nick Nicolai en Mart Hoogkamer. Johnny de Mol opende nog één minuut de lijnen om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Na zestig seconden waren de laatste stemmen geteld en sprak De Mol het verlossende woord.

Afvaller

Eerst werd de nummer drie bekend gemaakt en weggestuurd. Dat bleek Bob Bullee te zijn, het publiek scandeerde zijn naam terwijl de blinde zanger van het podium werd geleid. Daarmee ging het tussen de twee 18-jarige zangers.

Winnaar

Nadat Johnny de spanning tot een hoogtepunt had gebracht kwam het hoge woord er uit: De winnaar van Holland's got talent is Nick Nicolai. Hij wint naast de titel een geldbedrag van maar liefst 25.000 euro. Hij is van plan het geld te gebruiken om zijn rijbewijs te halen en zichzelf naar z'n optredens te rijden.

Meer over