Nico Dijkshoorn vindt 'Muziek' Marco Borsato maar niets

Vol trots presenteerde Marco Borsato vanmorgen zijn nieuwe single Muziek. DWDD-dichter Nico Dijkshoorn stelt het muzikale spectakel totaal niet op prijs.

Vanmorgen liet Marco Borsato trots zijn nieuwe single horen bij Edwin Evers op Radio 538. "Voor mij is deze plaat waar muziek over gaat. Het is houvast, troost, ontlading, ontspanning, het zit er volgens mij allemaal in. Het is de ultieme Marco-plaat van dit moment en het is het geluid van deze tijd. Het is waar ik wil staan: positief en energiek", vertelde de zanger daarbij.

Nico Dijkshoorn

Nico Dijkshoorn reageerde helaas niet zo positief op het muzikale geweld van Marco. De heftige Ewbankbeat, 400 valse violen en Ali B werden hem te veel, zo laat hij op Twitter weten:

Zonder Ewbank

Vervolgens deed de DWDD-dichter er nog een schepje bovenop in zijn column in de ochtendshow van Giel Beelen. "Tot ongeveer een half uur geleden had ik een favoriet slechtste nummer ooit: Music Was My First Love, dat kon ik nog net verdragen. Maar de single van Marco Borsato gaat daar nog een keer overheen: gemompel over een kindje zonder brood bij z’n moeder op schoot, gefluister over van alles en nog wat en dan voel je die genadeloze Ewbankbeat alweer aankomen."

Volgens Dijkshoorn haakt Muziek in op alles wat commercieel is. Hij heeft dan ook een tip voor Marco Borsato: "Je moet nu eens iets gaan maken, zonder Ewbank, iets dat je echt voelt. Iets over een doodsbange oudere man en zijn onzekerheden."

Muziek

Op Twitter lopen de reacties over het nummer erg uiteen:

Jamai kiest voor de gulden middenweg: "De nieuwe single van Marco Borsato ff wennen, maar ongetwijfeld een nummer 1 hit."

Beluister Muziek hieronder en oordeel zelf.

Reageren