Nielson wil vooral songwriter zijn

De zangcarrière van Nielson gaat na zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland als een speer. Dat kan hij zelf maar nauwelijks geloven.

Niels Littooij, zoals Nielson eigenlijk heet, vertelt aan de Volkskrant dat hij zijn succes maar nauwelijks kan bevatten: "Bizar. Per week treed ik vier tot zeven keer op voor duizenden mensen en de sfeer is ongrijpbaar."

Nielson op festivals

Het had niet veel gescheeld, of Nielson had deze zomer niet kunnen optreden. Begin dit jaar zat hij namelijk tegen een burn-out aan. Gelukkig nam de zanger veel rust en kan hij nu weer veel optreden, zo is hij op verschillende festivals te zien.

"Mensen komen naar festivals om muziek te luisteren en te feesten - dat is perfect voor mijn muziek. Bij een concert kopen ze speciaal voor mij een kaartje; bij festivals niet, daar zit voor mij juist de uitdaging in. De mensen die achteraan in de zaal de kat uit de boom kijken, wil ik overtuigen, dus geef ik alles wat ik heb", vertelt de Beauty en de Brains-zanger.

Liever songwriter

Ondanks zijn zomerhit Hoe, in samenwerking met Sanne Hans, en de vele optredens vindt Nielson het schrijven van nieuwe nummers veel leuker.

"Daar kan ik mijn gedachten en wat ik meemaak goed in kwijt. Schrijven is voor mij een uitlaatklep en zingen zie ik meer als middel om mijn song over te brengen. Liedjes blijven voor altijd bestaan, je stem niet. Het ultieme compliment voor je werk is als jouw liedje wordt gecoverd."

Reageren