En telt punten

Nikkie de Jager kijkt uit naar act Joost Klein

3 mei 2024 14:15 | muziek | Door Wietse Zuidberg

© Nick van Ormondt
Nikkie de Jager deelt dit jaar namens Nederland de punten uit tijdens de Eurovisie Songfestival-finale, zo werd deze week bekend. Ze doet dat vanuit Leeuwarden, waar onze inzending Joost Klein werd geboren. In De Telegraaf vertelt ze hoe enorm ze uitkijkt naar de mysterieuze act van Joost.

"Het is leuk dat we het eindelijk een keer helemaal anders doen. We hebben tot nu toe maar veertig seconden van zijn repetitie gezien", zo zegt ze tegen de ochtendkrant. Het is dus nog even afwachten wat we allemaal te zien krijgen van Joost en dat zorgt voor extra nieuwsgierigheid bij Nikkie. "Ik weet niet wat hij allemaal aan het bekokstoven is, maar ik hoop iets heel leuks. Ik kan niet wachten om de hele act te zien."

Lees hier alles over

Make up your mind

In hetzelfde interview zegt ze ook nog iets over het succesvolle programma Make up your mind. Als de interviewer vraagt of de show bijdraagt aan de acceptatie van de LHBTQI-gemeenschap antwoordt ze: "Natuurlijk is het vooral entertainment. Maar aan het einde van de aflevering, als een mystery queen met een grote naam zijn of haar opwachting maakt, dan helpt dat bij de acceptatie, denk ik."

Overigens: mocht Nederland het Eurovisie Songfestival winnen, dan weet Nikkie wat ze wil. "Als we winnen, boek ik opnieuw een enkeltje Hilversum om bij AVROTROS te vragen of ik het weer mag presenteren."

Meer over