Beste Zangers

Numidia en Douwe Bob slaan handen ineen voor Songfestival-nummer

2 oktober 2023 15:30 | muziek | Door Janine van Rooden

© AVROTROS

Beste Zangers-kompanen Numidia en Douwe Bob hebben de handen ineengeslagen om een inzending te maken voor het Eurovisie Songfestival 2024

Douwe schreef namelijk mee aan het nummer dat Numidia heeft ingestuurd voor het internationale liedjesfestijn.

Douwe Bob

"Dit is wel één van de gaafste dingen waar ik aan mee heb mogen werken", vertelt Douwe over de samenwerking aan RTL Boulevard. Hij licht alvast een tipje van de sluier op over hoe het nummer - dat wij nog niet kunnen horen - klinkt. "Het is een Engelstalig nummer, maar er komt ook Berberse taal in voor. Het nummer gaat over verbinden en over verder kijken dan wat ons geleerd wordt."

Numidia

De singer-songwriter heeft het volste vertrouwen in de Songfestival-aanmelding van Numidia. "Ik weet dat zij het vocaal waar kan maken. Zij gaat iedereen omver blazen."

Bekijk ook: alles over het Eurovisie Songfestival

Eurovisie Songfestival 2024

Opvallend detail: Douwe stuurde dit jaar ook een eigen nummer in voor het liedjesfestijn, maar daar wil hij best vanaf zien. "Ik zond dat nummer in voordat we dit hadden gemaakt, maar wetende dat we deze song hebben... Ik zou mezelf als kandidaat terugtreken om Numidia te laten shinen daar."

Of Numidia uiteindelijk namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival 2024 mag is nog even afwachten. De selectiecommissie moet zich namelijk door meer dan 600 aanmeldingen ploeteren

Meer over