O'G3NE heeft Songfestival-lied gekozen

De dames van O'G3NE hebben de knoop doorgehakt: Lisa, Amy en Shelley hebben besloten met welk lied ze gaan deelnemen aan het Eurovisie Songfestival 2017.

"Na een uitgebreide selectieprocedure weten we sinds kort met welk lied we Nederland in Kiev gaan vertegenwoordigen", laat O'G3NE weten. "Wij zijn erg enthousiast en momenteel druk in de studio om van de demo een weergaloze productie te maken." Begin maart presenteren Lisa, Amy en Shelley hun inzending.

Geen uptempo

Wat we in ieder geval al weten van O'G3NEs Songfestival-nummer: de zusjes Vol gaan geen uptempo-liedje zingen in Kiev. Ze kiezen voor een rustige compositie waarin hun samenzang goed tot zijn recht komt. "Van begin tot eind moet het je kippenvel geven," gaf Shelley eerder aan, "en ons zelf ook."

Tweede halve finale

O'G3NE staat op donderdag 11 mei in de tweede halve finale van het Songfestival. Als de dames bij de beste tien landen eindigen, stoten ze door naar de finale op zaterdag 13 mei. "Wij willen de titel heel graag naar Nederland halen", zeggen Lisa, Amy en Shelley zelfverzekerd.

Team verzamelen

De zusjes krijgen alle hulp die nodig is voor een top-act, maar ze blijven ook dicht bij zichzelf. "Wij gaan uit van eigen kracht en zijn druk bezig om het juiste team op alle vlakken om ons heen te verzamelen." De afgelopen drie jaren werkte regisseur Hans Pannecoucke mee aan de acts van The Common Linnets, Trijntje Oosterhuis en Douwe Bob. Of O'G3NE met hem in zee gaat, is nog niet bekend.

Ongunstige loting?

Volgens sommige Songfestival-watchers is de loting in de tweede halve finale ongunstig omdat er in die voorronde één land meer meedoet. O'G3NE trekt zich daar niets van aan en gaat voor de eerste plaats. "Om dat te bereiken moeten we uiteindelijk van iedereen winnen, dus maakt het niet uit wie we op het pad daar naartoe tegenkomen."

Lees ook:
Cornald Maas blij met Songfestival-loting O'G3NE 

Meer over: