O'G3NE in 2017 naar het Eurovisie Songfestival

De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017 is bekend: O'G3NE gaat de Hollandse eer verdedigen in Kiev. De muzikale zusjes Lisa, Amy en Shelly hebben er zin in.

Het is niet de eerste keer dat het trio dames zich in Songfestival sferen waagt. In 2006 deden ze ook al meer aan het Junior Songfestival Nederland. AVROTROS bevestigde de afvaardiging zaterdag in een persbericht.

Onder de indruk

Volgens Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS, is bewust gekozen voor de meidengroep omdat ze passen in de rij ervaren artiesten als Anouk, de Common Linnets en Douwe Bob die de laatste jaren zijn afgevaardigd: "Dat de dames favoriet zijn bij de fans en kijkers om ons land te vertegenwoordigen is inmiddels wel bewezen. Hun enorme achterban met bijna 100.000 volgers op Facebook en Twitter en de miljoenen views die zij op YouTube hebben, toont de waardering voor het trio. Wij zijn ervan overtuigd dat Europa onder de indruk gaat zijn van het stemgeluid van de drie zussen."

Samenzang

O'G3NE staat bekend om hun unieke, driestemmige zangtechniek. Mede daarom wonnen ze als eerste groep ooit The voice of Holland en ook toen ze meededen aan De beste zangers van Nederland wisten ze iedereen te raken. Hun cover van de Emile Sandé hit Clown viel enorm in de smaak en toen gingen al stemmen op dat de zusjes geknipt zouden zijn voor het liedjesfestijn. 

Trots

In een eerste reactie laten Lisa, Amy en Shelly weten het fantastisch te vinden om Nederland te mogen vertegenwoordigen: "Wij zijn super trots dat wij dit vertrouwen krijgen van AVROTROS en hebben enorm veel zin in dit avontuur. Na het Junior Songfestival en het winnen van The voice of Holland is dit een nieuw hoogtepunt in onze carrière. Wij gaan alles geven om Nederland trots te maken.”

De komende maanden wordt door AVROTROS en O’G3NE gewerkt aan het liedje en de act.

Meer over: