O'G3NE in tweede halve finale Eurovisie Songfestival

11 mei 2017 is de dag dat de meiden van O'G3NE het moeten gaan doen. Lisa, Amy en Shelley treden namelijk op in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival.

O'G3NE zal in deze voorronde strijden tegen de inzendingen van onder meer Rusland, Denemarken en Noorwegen, zo bleek tijdens de loting. Nederland moet bij de beste tien landen van de donderdagavond eindigen om door te stoten naar de finale op zaterdag 13 mei.

Liedje

Met welk lied de zingende zusjes Vol ons land gaan vertegenwoordigen, is nog niet bekend. Wel weten we dat het in ieder geval geen up-tempo-nummer wordt. Nog maar weinig concurrenten hebben al een inzending gepresenteerd, veel landen moeten zelfs nog een artiest kiezen.

Joan Franka

Nederland treedt voor het eerst in vijf jaar aan op de Songfestival-donderdag. Onze laatste inzending die in de tweede halve finale stond, was Joan Franka met haar indianentooi. Anouk, The Common Linnets, Trijntje Oosterhuis en Douwe Bob stonden allemaal in de eerste halve finale.

19 landen

Een tikkeltje ongunstig is de loting wel: O'G3NE heeft een concurrent extra in de tweede halve finale. Daarin strijden 19 landen om 10 tickets voor de eindstrijd, terwijl in de eerste halve finale maar 18 landen meedoen.

Wit-Rusland

Het enige liedje uit de tweede halve finale dat al is aangekondigd, is de inzending van Wit-Rusland. Het indie-pop-nummer van het duo NAVI heet Historyja majho žyccia. Inderdaad, in het Wit-Russisch. Het is voor het eerst dat Wit-Rusland een lied in de eigen taal naar het Songfestival stuurt. Beluister het nummer hieronder:

Lees ook:
Graham Norton vindt O'G3NE goed 

Meer over: