OG3NE als zevende op het podium tijdens Eurovisie Songfestival

OG3NE staat in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival als zevende op podium. Dat is precies na het ietwat hysterische jodellied uit Roemenië. Dat kan wel eens gunstig uitpakken.

Dat OG3NE 11 mei optreedt tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival was al een poosje bekend. Over de loting bleef de organisatie lange tijd angstvallig stil. Tot nu. OG3NE mag als zevende aan de bak tijdens de voorronde van het liedjesfestijn. Dat is wat ons betreft een gunstige plek, al had het natuurlijk altijd beter gekund.

Helaas

Laten we beginnen met het slechte nieuws. In totaal doen er negentien inzendingen mee aan de tweede halve finale. Een zevende plek is helaas een beetje nietszeggend. Servië en Israël zijn respectievelijk als eerste en laatste aan de beurt. Deze acts blijven hierdoor wat sneller hangen bij de kijker.

Gelukkig

Het is ook van belang wie er voorafgaand en na afloop van het optreden van OG3NE zingen. Dit is érg gunstig. Als zesde zijn Ilinca en Alex Florea namens Roemenië aan de beurt. Zij brengen het nummer Yodel it ten gehore. De titel zegt precies wat we kunnen verwachten: er wordt gejodeld. Dat gebeurt wel op een hippe beat, maar het blijft een hysterische act. Na OG3NE is De Hongaarse Joci Papai met nummer Origo aan de beurt. Negentig procent van de kijkers verstaat geen fluit van dit nummer, dus ook dat zit wel goed.

Benieuwd naar de volledige loting? Je ziet het in deze video.

Meer over:

Reageren