Het Is Mooi Geweest

Omroep MAX zendt afscheidsconcert Rob de Nijs uit

10 november 2022 11:50 | muziek | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Jeroen Jumelet
Rob de Nijs krijgt nogmaals de spotlights op zich gericht. Omroep MAX zendt namelijk op 15 december het afscheidsconcert uit dat hij op 22 juni gaf in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Meezingen met Banger Hart en Malle Babbe is uiteraard toegestaan.

Lees ook: De Dolly Dots krijgen documentaire bij Omroep MAX 

Wanneer is Rob de Nijs: Het Is Mooi Geweest te zien? 

Rob de Nijs heeft Parkinson en besloot daarom eerder dit jaar te stoppen met zingen. Toch kan dat - zoals dat gaat bij muzikanten die hun sporen hebben verdiend - natuurlijk niet zonder een groots afscheidsconcert. Tijdens deze muzikale uitvoering die op 22 juni in de Ziggo Dome in Amsterdam plaatsvond, bracht hij voor de laatste keer zijn grootste hits als Het werd zomer, Jan Klaassen de Trompetter en Hou me Vast ten gehore.

Waylon en Claudia de Breij

De zanger stond er die avond echter niet helemaal alleen voor. Naast het publiek dat het op moeilijke momenten spontaan bijstond, ontving hij ook bekende (en voor hem bevriende) artiesten als Paskal Jakobsen, Waylon, Trijntje Oosterhuis, Danny Vera, Claudia de Breij en Sanne Wallis de Vries. Zij waagden zich aan een aantal van zijn bekendste nummers.

Rob de Nijs: Het Is Mooi Geweest is donderdag 15 december om 20:30 uur te zien op NPO1. Liever een andere keer kijken? Omroep MAX zendt het concert opnieuw uit op maandag 26 december om 08:00 en op zondag 1 januari om 0:20 uur uit op NPO2.

Meer over