Ontwerper over jurk Trijntje: "Ach, mijn moeder vindt het ook te bloot"

De Songfestival-jurk van Trijntje Oosterhuis maakt de tongen behoorlijk los. Ontwerper Tycho Boeker trekt zich niets aan van de kritiek.

Trijntje Oosterhuis showde maandag bij haar eerste Songfestival-repetitie in Wenen welke outfit ze aantrekt bij haar uitvoering van Walk Along: een sexy zwarte jurk met een decolleté tot aan haar navel en een gat bij haar billen. Op social media klonk kritiek: is de jurk niet iets te bloot? Ontwerper Tycho Boeker trekt zich er niets van aan. "Ach, mijn moeder vindt het ook te bloot," vertelt hij aan De Telegraaf.

Prikkelend beeld

"Natuurlijk is er commentaar," legt Boeker uit op NRC.nl. "Maar je wilt ook een mooi beeld neerzetten. Een prikkelend beeld. Dan hebben mensen er in elk geval een mening over." Dat doel heeft de ontwerper in ieder geval bereikt: de jurk van Trijntje is het gesprek van de dag.

Niet netjes?

De kritiek op social media noemt Boeker 'vluchtig': "Het wordt snel geroepen en op Twitter gegooid. Mensen moeten niet vergeten dat we er daadwerkelijk over hebben nagedacht. En trouwens: het stadium dat een jurk netjes moet zijn, zijn we toch wel gepasseerd?"

Trijntje ligt in een scheur

Veel BN'ers zijn het met Tycho Boeker eens. Op Twitter laten ze hun enthousiasme over de jurk blijken:

 

Lees ook:
Heeft de jurk van Trijntje een gat bij haar billen?

Reageren