Maar het werd Joost Klein

Ook Ilse DeLange deed auditie voor ESF, Numidia lang favoriet

4 mei 2024 10:29 | muziek | Door Wietse Zuidberg

© ANP
Lange tijd was zangeres Numidia volop in de race om de inzending van het Eurovisie Songfestival te worden, zo schrijft het Parool. Ook Ilse DeLange deed auditie en behoorde tot een van de mogelijke inzendingen.

De krant reconstrueerde het selectieproces in een uitgebreid artikel en kwam daarin tot de conclusie dat het niet veel heeft gescheeld of Joost Klein was niet de ESF-inzending geweest, maar Numidia. Uiteindelijk besloot de jury toch voor Joost te gaan, mede vanwege een zeer succesvol optreden dat hij gaf.

Lees hier alles over

Ilse baalt van uitlekken

Ilse deed dus ook auditie en behoorde tot de kanshebbers, schreef de krant vrijdagmiddag. In de avond bevestigde de zangeres - die eerder aan het ESF meedeed met Waylon - dit in talkshow Beau. Ze baalt ervan dat het is uitgelekt, vertelde ze aan tafel. Verder was ze openhartig over haar inzending: "Het is dus geen geheim dat ik ook heel graag nog een keer op dat podium wil staan, anders ga ik niet al die fases door. Dus dat is voor mij natuurlijk best wel een kwetsbaar ding."

Volgens de reconstructie van het Parool vonden juryleden het nummer van Ilse iets te 'ingewikkeld' voor het Eurovisie Songfestival.

Meer over